Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Altyd Seumer

29, 30 juni en 1 juli 2018
Muziektheatervoorstelling ‘Altyd Seumer’ met zicht op de akkers van Nij Bildt.

De grootschalige locatievoorstelling Altyd Seumer op een akker bij Zwarte Haan, met meer dan 150 spelers en muzikanten, gaat over ‘het verlangen naar altijd meer’. Het is een kritische voorstelling over onze neiging tot verspilling. Het stuk is gebaseerd op het verhaal van ‘de Bilkert’ Willem van Haren. Hij leefde omstreeks 1700 en was diplomaat, grietman, reiziger en schrijver en ligt begraven in de van Harenskerk in St. Annaparochie. Schrijver van deze spectaculaire voorstelling is Bouke Oldenhof. De muziek is van Egon Kracht. Sjouke-Marije Wallendal doet de regie, zij werkt nauw samen met de bekende Friese regisseur Jos Thie.

Als de in St. Annaparochie geboren en begraven Willem van Haren nu zou leven en niet in de 18e eeuw, dan zou hij in plaats van Grietman nu burgemeester van het Bildt zijn. Ook zou hij opnieuw de schrijver zijn van het epos ‘Gevallen van Friso’. Deze keer zou het een kritische kijk op de voedselproductie en -consumptie worden.

Altyd Seumer

Op het Bildt, in Fryslân, ver in het noorden aan het begin of einde van de bewoonde wereld, waar de bewoners zich bewust zijn van de eigen identiteit en een brede blik op de wereld hebben, het gebied met een sterke agrarische economie. De akkers geven namelijk elk jaar hoge opbrengsten. De bewoners genieten van de welvaart. Onder andere feesten, culturele manifestaties, kunst, muziek en theater zijn van hoogstaande kwaliteit. Er is overvloed en niemand staat stil bij de verspilling van voedsel en grondstoffen.

De zomers worden steeds mooier en warmer. Er valt steeds minder regen. De welvaart begint daarom te tanen. En als dan ook de zon zelfs ’s nachts niet onder gaat, nooit meer achter de wolken verdwijnt en de pootaardappels op de akkers verbranden….?
En tot overmaat van ramp hebben alle akkerbouwgebieden langs de Noordzeekust er mee te maken, van Vlaanderen tot Fryslân via Ostfriesland tot in Nordfriesland (Duitsland) en tot aan het zuidwesten van Denemarken.

Bouke Oldenhof neemt het stokje van Willem van Haren over en gaat de muziektheatervoorstelling, met de werktitel ‘Altyd Seumer / Eternal Summer’, schrijven.
Egon Kracht componeert de daarbij behorende muziek voor solisten, een 50 personen groot projectkoor en een 50 muzikanten groot projectorkest.
Sjoeke-Marije Wallendal zorgt voor de regie, waarin naast de zangers en acteurs, alsmede een grote groep figuranten, ook 50 landbouwmachines een rol spelen.

Locatie

De voorstelling speelt zich af op een akker van 5 hectare groot.  De landbouwmachines acteren en zijn ook een onderdeel van het decor. Daarin krijgen de nieuwste ontwikkelingen en innovatie van de techniek een belangrijke plaats.
Het publiek ziet, zittend op tribunes, de uitgestrektheid van de Bildtpollen met aan de ene kant de Waddenzeedijk en aan de andere kant de Nieuwebildtdijk. Naast toeschouwer krijgt het publiek er ook een actieve rol als burger en als boer.

 

Ticketpoint is een officieel verkooppunt van Altyd Seumer

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie

Zwarte Haan
Nieuwebildtdijk 428
9079 PG Sint Jacobiparochie

Hotels
Webshop
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina
Klantenservice