fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Het Zwanenkind

Een spetterende sprookjes opera voor 5 zangers en piano met droevige en komische momenten. Het is een ideaal uitje voor het hele gezin om met de kinderen en opa en oma naar toe te gaan. De pianiste Rixt van der Kooij schreef de tekst en de muziek in de twee corona lockdowns.

Het verhaal start met de heraut die verslag doet van de toestand in het land. De koningin is verdrietig want ze wil zo graag een kindje. Ze vraagt de goede fee om hulp. Zes maanden lang moet de koningin op een zwanenei passen. De koning vindt het maar een slecht plan.
Er wordt inderdaad een prinsesje geboren, maar als ze 18 jaar wordt, gaat het mis. Ze verandert in een halve zwaan. De koning laat haar opsluiten om haar te beschermen tegen de spot van de mensen. De prinses kan de eenzaamheid niet meer aan en vliegt weg. Welke zwaan in het land is nu de prinses? De prins moet iets bedenken om haar te vinden. Zou het lukken?

Het zwanenkind wordt uitgevoerd door 5 jonge zangers die studeren aan het Koninklijk Conservatorium of pas zijn afgestudeerd. De mezzosopraan Laetitia Sprij speelt de koningin die het heft in eigen handen neemt. Geert van der Kaaij, bas-bariton is de wat sullige koning. De alt Hella Termeulen zet een pittige goede fee neer. Doeschka van Ginkel, sopraan met Friese ‘roots’ is een ontroerende prinses en haar tegenspeler Max Bruins is tegelijkertijd een gevoelige en energieke prins. Hij speelt een dubbelrol want als heraut kondigt hij de drie aktes aan en is daarmee het ankerpunt in de voorstelling. De grappige regie is van Erik Slik die zijn sporen als tenor al ruimschoots verdiende. Rixt van der Kooij speelt de pianobegeleiding. Zij is afkomstig uit Hurdegaryp en als docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium.
Het decor en de prachtige kostuums zijn gemaakt door leden van de Haagse Kunstkring.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van Het Zwanenkind.

Deel deze pagina

2022-07-03 15:30:00 2022-07-03 16:45:00 Europe/Amsterdam Het Zwanenkind Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden

zondag 03-07-2022 | 15:30

€ 3,50 | Entree kind t/m 12 jaar

€ 7,50 | Entree Jongeren t/m 21 jaar

€ 17,50 | Entree

Prijzen zijn inclusief servicekosten per ticket. Per order wordt € 0,36 administratiekosten gerekend, voor verzendwijzen per post wordt dit verhoogd met posttoeslagen.

2022-07-03 15:30:00 2022-07-03 16:45:00 Europe/Amsterdam Het Zwanenkind Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden

Locatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden
Wirdumerdijk 18
8911 CD Leeuwarden NL

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

Hotels

Klantenservice