fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Bommen Berend

HET JAAR 1672

Het theaterconcert Bommen Berend neemt je mee naar het jaar 1672. In dat jaar voerde Bernhard von Galen, de bisschop van Münster, oorlog op onder andere diverse plekken in de provincie Overijssel en in de steden Coevorden en Groningen. Deze steden kregen door het ontzet onder leiding van generaal Rabenhaupt hun vrijheid terug. Von Galen, door het volk Bommen Berend genoemd, droop af.

OVERWELDIGENDE MUZIEK EN THEATER

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zorgt met een bijzondere compositie van Jan de Haan voor een overweldigende muzikale belevenis. Het orkest staat onder leiding van chef dirigent majoor Tijmen Botma. Drie professionele, (inter)nationaal bekende en ervaren solisten spelen en bezingen de scènes in het stuk. De teksten zijn geschreven door Bouke Oldenhof. Hij weet op sensationele wijze woorden te geven aan de ‘Rampjaar’-thema’s als vrijheid van geloof en meningsuiting, hoop, internationale samenwerking, en trots op je afkomst en streek.

VEELZIJDIGE SOLISTEN

De solisten zijn (opera)zanger Nico Wouterse (Bommen Berend), veelzijdig acteur en regisseur Wil van der Meer (generaal Rabenhaupt) en zangeres Céline Janssen (Lambertien) die opera vooral ziet als het nieuwe levenslied. Dan is er nog een vierde man, acteur Jelmer de Groot. Hij speelt vele belangrijke personages, van soldaat tot koning van Engeland. Het publiek zit voortdurend in actie en krijgt – mede door de overrompelende muziek- het gevoel midden in de strijd te zitten.

OP LOCATIE

De voorstelling is op meerdere locaties. In Coevorden ervaart de bezoeker echt locatietheater. Op het magazijnencomplex van defensie aan de Nederlands-Duitse grens is een hal speciaal ingericht voor deze unieke voorstelling. Nabij het complex is een parkeerterrein ingericht vanwaar de bezoekers met georganiseerd vervoer naar de theaterhal worden gebracht.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van Bommen Berend.

Deel deze pagina

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie 25 en 26 augustus:
Magazijnencomplex Defensie
De Mars 27
7742 PT Coevorden NL

Locatie 28 augustus:
De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA Groningen NL

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

Hotels

Bommen Berend

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Klantenservice