fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

KouwePotenTocht XXL Noorwegen

KouwePotenTocht XXL Noorwegen

Voor de KouwePotenTocht XXL 2023 doen we iets uitzonderlijks: we gaan naar… Noorwegen! Voor een superscherpe vanaf prijs van 485 euro p.p.! Inclusief motor en vier keer ontbijt én diner. Met dank aan Holland Norway Lines en Straand Hotel.

We hebben de afgelopen jaren opmerkelijke weekendtochten georganiseerd. Denk aan de North York Moors, Yorkshire Dales, Schotland en zelfs naar de Faeröer. En nu dus Noorwegen. Dat is mogelijk omdat we sinds kort Holland Norway Lines binnen de gelederen hebben. Die bespaart je een 1.000 kilometerlange rit naar Hirtshals in de punt van Denemarken. Met Holland Norway Lines verlaat je rond 17.00 uur Emden en kom je de volgende morgen rond 10.45 uur aan in Kristiansand. En dan kan de pret echt beginnen, met een prachtige route naar het Straand Hotel in Vrådal.

Hoogtepunten

  • Fv355 – eenzame en smalle weg langs het Fyresvatn. Het meer is 377 meter diep en is het op vier na diepste meer van Noorwegen. Langs de weg liggen mooie uitzichtpunten;
  • Ravnejuv – Het uitzicht over de 350 meter diepe Raven Kloof is duizelingwekkend! Langs de overhangende rand staan geen hekken, dus een misstap kan zo maar te veel zijn. Dip in het dal stroomt de Tokkeåi. De rivier lijkt van bovenaf smal, maar is ongetwijfeld behoorlijk breed wanneer je er daadwerkelijk naast staat;
  • M/S Fram – Genoemd naar het beroemde schip waarmee Roald Amundsen Antarctica en naderhand de Zuidpool bereikte. De twee uur durende tocht door het eilandlandschap van het Nisser-meer en door de hoogstgelegen sluis van Noord-Europa kost zo’n 20 euro p.p. Boekingen via Straand Hotel;
  • Rjukan – Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Nazi-Duitsland op weg naar de eerste atoombom. De zwaarwaterfabriek in Vemork was belangrijk in het onderzoekprogramma. De fabriek werd door vier dappere sabotageacties onbruikbaar gemaakt. Netflix maakte er in 2015 een serie van: The Heavy Water War;
  • Gaustatoppen – Gaustatoppen is een majestueuze bergtop. Het is zeker niet de hoogste piek in Noorwegen, maar misschien wel de mooiste. Als het weer het toelaat, zie je vanaf de 1.883 meter hoge berg Denemarken liggen. De top bereik je met een tandradbaan, met een hellingshoek van maar liefst 40 graden! Het project werd door de NATO gefinancierd;
  • Straand Bilfinale – Van 29 september – 1 oktober vindt bij het hotel een meeting plaats van klassieke auto’s.

Prijzen*

2-p binnenhut, 2-p (duurdere) kamer € 655,-
2-p buitenhut, 2-p kamer      € 595,-
2-p binnenhut, 2-p kamer      € 535,-
4-p buitenhut, 2-p kamer      € 515,-
4-p binnenhut, 2-p kamer      € 485,-
Duo-passagier                        € 435,- (niet meer beschikbaar)
Toeslag 1-persoonskamer      € 175,- (niet meer beschikbaar)

*Genoemde prijzen zijn per persoon, inclusief vervoer motorfiets, 4 x ontbijt én diner. Duo-passagier 4 x ontbijt en diner. Straand Hotel gratis WiFi.

Let op: We hebben nog een paar extra (duurdere) kamers in kunnen kopen in het hotel. Zodoende is de verkoopprijs van het arrangement verhoogt. Dit zijn de allerlaatste plekken. VOL = VOL!
Let op: wil je een 1-persoonskamer, boek dan de 2-persoonskamer (binnen- of buitenhut) én boek de Toeslag 1-persoonskamer. Zowel op de ferry als in het hotel beschik je dan over je eigen kamer (niet meer beschikbaar).
Let op: neem je een duo-passagier mee? boek dan de 2-persoonskamer (binnen of buitenhut) én boek de duo-passagier extra mee (niet meer beschikbaar).

Reisschema
Dag 1: vrijdag 29 september              Vertrek Emden – Kristiansand
Dag 2: zaterdag 30 september           Rit naar Straand Hotel
Dag 3: zondag 1 oktober                    ‘Rondje’ hotel – keuze uit diverse routes
Dag 4: maandag 2 oktober                 Kristiansand – Emden
Dag 5: dinsdag 3 oktober                   Aankomst Emden

Ga mee op avontuur tijdens deze KouwePotenTocht XXL en meld je aan voor deze korte getaway naar bijzondere hoogtepunten in Noorwegen. Niet alleen de overtocht is goed geregeld, maar we slapen ook in een puik hotel en het belangrijkste is dat we waanzinnige motorroutes klaar hebben liggen. Drie dagen motorrijden in Noorwegen voor slechts € 485,-. Inclusief 4x ontbijt en diner. Meld je snel aan, want we hebben slechts 50 plekken beschikbaar! Inschrijven kan tot en met 21 september 2023, zolang de voorraad strekt.

Specifieke vragen over de toer, of wil je doorgeven bij wie je op de kamer wil slapen? Mail dan naar jan@motor.nl.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van de KouwePotenTocht XXL Noorwegen

Deel deze pagina

2023-09-29 15:00:00 2023-10-03 15:00:00 Europe/Amsterdam KouwePotenTocht XXL Noorwegen Terminal Emden

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Verzamelplaats:

Terminal Emden
Zum Borkumanlege 6A, 26723 Emden DE

Alle reisinformatie, inclusief alle GPX-routens ontvang je vrijdag 22 september in je mailbox.

Let op: wil je een 1-persoonskamer, boek dan de 2-persoonskamer (binnen- of buitenhut) én boek de Toeslag 1-persoonskamer. Zowel op de ferry als in het hotel beschik je dan over je eigen kamer.
Let op: neem je een duo-passagier mee? boek dan de 2-persoonskamer (binnen of buitenhut) én boek de duo-passagier extra mee.

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

Hotels

Motor.NL

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Klantenservice