fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Expeditie NEXT

Hee, jij daar! Ben jij toevallig een beetje nieuwsgierig? Mooi. Kom dan in de meivakantie op vrijdag 6 mei naar Expeditie NEXT in Franeker: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Ga op expeditie en help professor Nova Next!
Professor Nova Next komt op vrijdag 6 mei speciaal uit de toekomst gereisd naar Franeker om jouw hulp te vragen bij haar missie om De Wetenschat te vullen. Dit is een lege schatkist die gevuld moet worden met goede ideeën en creativiteit om de wereld klaar te maken voor de toekomst.

Dit is een gigantische klus. Daarom neemt Nova Next haar vrienden Sim Megabyte, Hannah Klaver, Sneek Stronk, Dokter Kyona, Zelp én Dexter Drop mee. Samen gaan ze op expeditie om De Wetenschat te vullen door onderzoek te doen, vragen te stellen en door proefjes te doen. Help jij Nova Next en haar vrienden mee, zodat Nova Next over honderd jaar op een nóg toffere planeet kan wonen?

Wat beleef je?
Alle kinderen krijgen op Expeditie NEXT een Expeditieboek. Hierin staan zes expedities die te volgen zijn door de binnenstad van Franeker. Spannende routes langs leuke opdrachten met wetenschappers. Kies een expeditie uit en vind alle kennis terug! De vrienden van Nova Next helpen je onderweg.

Doe bijvoorbeeld mee aan de Grote Feit of Fabel Quiz met Klaas van Kruistum, luister naar de verhalen van Anna Gimbrere en Diederik Gommers onder de gigantische lichtgevende en ronddraaiende wereldbol GAIA, test jouw sporttalent samen met het wetenschappelijke team van Thialf, of stap in de Spacebuzz van André Kuipers. Duik de natuur in met Naturalis, of met Boswachter Tim, praat met een robot, breek uit een Escaperoom. Ben jij juist een knutsel talent? Leer dan alles over kunst en kleur bij het rijdende Groninger Museum of in het Martena Museum.

Op Expeditie NEXT ontdek je de wetenschap. Ga jij mee avontuur met Professor Nova Next?

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van Expeditie NEXT.

Deel deze pagina

2024-09-20 15:12:11 2024-09-20 15:12:11 Europe/Amsterdam Expeditie NEXT

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie:
Binnenstad Franeker
Voorstraat 35, 8801 LA Franeker NL

Op Expeditie NEXT lopen fotografen rond die sfeerfoto’s maken. Het kan zijn dat bezoekers hierop herkenbaar staan. De foto’s kunnen worden gebruikt voor media-doeleinden, voor communicatie vanuit Expeditie NEXT en haar partners en voor de promotie van eventuele volgende edities van Expeditie NEXT.

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

Hotels

Expeditie NEXT

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Klantenservice