fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Evenement aanmelden

Ticketpoint is een groot digitaal platform waar jaarlijks miljoenen bezoekers tickets bestellen voor de beste evenementen, spannende sportwedstrijden of een bezoek aan museum of pretpark.

Meer weten? Stuur een mail naar: support@ticketpoint.nl en start jouw online kaartverkoop!

  • Van concerten, festivals tot sportevenementen en van theaters, musea tot congressen; we bieden een compleet kaartverkoopsysteem met innovatieve marketingtools. Met ons online kaartverkoopsysteem verkoop je direct en eenvoudig tickets via jouw eigen website en social media, maar bereik je óók de bezoekers via de landelijk bekende website van Ticketpoint.

  • Alle aanbieders brengen we onder de aandacht met onze maandelijkse nieuwsbrief naar meer dan 300.000  abonnee’s. Je bouwt daarnaast in korte tijd waardevolle data op voor het versturen van je eigen nieuwsbrieven.

  • Ons klantenservice-team staan jouw bezoekers telefonisch, per mail, via what’s app of chat professioneel te woord.

  • Bespaar je organisatie onnodige investeringen in een eigen kaartverkoopsysteem, personeelskosten of kostbare marketing-uren. Je hebt de regie in eigen handen met toegang tot je persoonlijke dashboard met realtime aantallen en resultaten. 

  • E-tickets, mobiele tickets, secured tickets noem het maar op! Met Ticketpoint ben je verzekert van een betrouwbare, innovatieve en professionele partner. Service, veiligheid en snelheid staan bij ons voorop. We helpen je verder in het belang van het beste resultaat voor jouw evenement of locatie!

 

Betrouwbaar en eenvoudig verkoopproces zonder inlogs

Professionele klantenservice zowel telefonisch als online

Voorkom doorverkoop met onze high secure tickets

Upsales van cadeauverpakking tot arrangementen

Calamiteiten service voor organisatoren


Wil je meer weten over de services die Ticketpoint te bieden heeft? Talk to Tickey Support! Tickey Support is onze chatbot voor evenement organisatoren. Hij kan de meest gestelde vragen beantwoorden en vertelt jou alles wat je over Ticketpoint wil weten. Je kan zelfs een nieuw evenement aanmelden bij Tickey Support! Meer weten over Tickey Support zelf? Kijk op Ticketpoint.nl/Tickeysupport.

Chat met Tickey Support

Donatie

Bied je bezoekers de mogelijkheid om tijdens het aankoopproces eenvoudig een bijdrage te leveren aan een goed doel. Of het nu gaat om een goed doel naar keuze of om de ondersteuning van een specifiek project binnen jullie eigen organisatie, de optie staat open.

Tijdens het aankoopproces kan de koper zijn of haar tickets selecteren. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om direct een keuze te maken uit vooraf ingestelde donatiebedragen (die je zelf van tevoren hebt bepaald) om een specifiek bedrag te schenken. Na het voltooien van de betaling ontvangen de kopers niet alleen hun tickets, maar ook een bewijs van hun donatie.

Hoe dit er in de praktijk uitziet kun je hier zien.

Wachtlijst

Een belangrijk onderdeel om veel tickets te kunnen verkopen is een goede data-opbouw. Nu bouw je natuurlijk altijd data op over de kaartkopers die een ticket voor je evenement kopen, maar er zijn meer opties. Zodra een evenement is uitverkocht of is afgelopen, activeren wij op onze website automatisch een ticket-alert. Mensen kunnen hun naam en e-mailadres (en soms ook het gewenste aantal en soort tickets) doorgeven. Vervolgens krijgen ze direct van ons een mail zodra er extra tickets beschikbaar zijn, of de verkoop van een nieuwe editie van start gaat. En dat alles specifiek gericht op jouw evenement.

Door op deze manier met data om te gaan bouw je niet alleen tijdens de verkoopperiode data op. Je bouwt ook door als je evenement is uitverkocht of afgelopen is. Zo is bij een volgende editie de rechtstreekse poel waarin je kunt vissen nog veel groter!

Ticketlayout 2.0

Met 20 jaar praktijkervaring weten wij waar een goede ticketlayout aan moet voldoen. Buiten dat de layout er overzichtelijk en verzorgd uit moet zien, moet deze vooral een praktisch nut dienen. Je wilt als evenementorganisator dat jouw bezoekers op locatie snel hun weg kunnen vinden, zowel bij de toegangscontrole als op je evenemententerrein. Daarom hebben we verschillende foefjes in onze layout verwerkt die een snelle doorstroom bevorderen. We leggen ze uit in deze visual.

Ticketpoint breidt aanbod dienstverlening uit met SEO-teksten

We hoeven jou natuurlijk niet uit te leggen hoe belangrijk het is dat jouw evenement goed gevonden kan worden via Google. De teksten die je daarvoor gebruikt op jouw eigen website en op de ticketverkooppagina zijn daarbij van groot belang. Eerder schreven we daarover al dit kennisbank artikel. We merken dat veel organisatoren moeite hebben om een goede SEO-tekst te schrijven. Daarom hebben wij tekstschrijvers in de arm genomen die tegen een kleine vergoeding de teksten voor je schrijven. Zo optimaliseer je jouw vindbaarheid (en dus ook je verkoop). Vraag naar de mogelijkheden door te mailen naar support@ticketpoint.nl.

Extra optie aanspreking toegevoegd

Bij het invoeren van de persoonsgegevens hebben kaartkopers altijd de keuze gehad om aangesproken te worden als ‘heer’ of ‘mevrouw’. In het kader van inclusiviteit hebben we, als eerste ticketeer in Nederland, daar nu de opties ‘heer/mevrouw’ en ‘non-binair’ aan toegevoegd. Op deze manier kan iedereen zich prettig voelen bij de gekozen aansprekingsvorm.

Ticketpoint viert feest

Hoera! Ticketpoint bestaat 20 jaar. Al 20 jaar lang zijn wij een betrouwbare ticketpartner die het bieden van service hoog in het vaandel heeft staan. Al 20 jaar lang zijn we niet een bureau wat slechts tickets verkoopt, maar een bedrijf met professionals die meedenken om het optimale uit jouw kaartverkoop te halen. En daar zijn we trots op, want die gezamenlijke aanpak is de manier waarop wij het liefst te werk gaan.

Op ons kantoor in Den Bosch staat de koffie altijd klaar en (volgens goede Brabantse gewoonte) staat onze voordeur altijd open! Zien we jou snel?

Samenwerken?

Neem contact op met Marcel van Loon voor een afspraak of aanvullende informatie. Stuur een mailtje naar support@ticketpoint.nl en Marcel neemt a.s.a.p. contact met je op!

Marcel van Loon Profielfoto
Klantenservice