fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Handleiding online tickets bestellen

Deze handleiding legt in korte en duidelijke stappen uit hoe u kaarten kunt bestellen.

Benodigdheden

– Bank e-reader voor een directe betaling, betaalwijze is afhankelijk van concert en-of show.

1. Ga naar het juiste evenement
Klik op de homepage op het gewenste evenement of type de naam van de artiest/evenement in bij de zoekbalk en klik op ‘Zoeken’, het evenement wordt dan getoond. U ziet vervolgens meer informatie over het gekozen evenement, waaronder de beschikbare rangen en de bijbehorende prijzen.

2. Klik op ‘Koop meteen je tickets’
In het geopende scherm ziet u voor welke rang ( als dit van toepassing is) en voor welke datum u tickets kan kopen (Let goed op de datum!)

3. Klik op ‘Bestel tickets’.
In een nieuw venster opent zich de Ticketpoint webshop waar u direct terechtkomt bij het door u gekozen evenement.

4. Selecteer uw kaarten
Het ticketsysteem van Ticketpoint selecteert automatisch de best beschikbare (zit)plaatsen binnen de door u gekozen rang en prijscategorie. Hier kunt u een keuze maken tussen de aangeboden rangen, prijscategorieën en het aantal tickets.

Boeking met zaalplattegrond
Voor sommige evenementen is het mogelijk om zelf zitplaatsen te kiezen via een zaalplattegrond. Als deze optie er is dan verschijnt de plattegrond automatisch op uw scherm. Vrije plaatsen worden in het wit aangegeven.

Als u het gewenste aantal tickets binnen de door u gekozen rang en prijscategorie heeft geselecteerd klikt u op ‘volgende’. Daar krijgt u nogmaals de tickets die u gaat kopen te zien. Zodat u nogmaals de tijd, datum, vak/rij/stoel en aantal tickets kan controleren. Als u deze gecontroleerd heeft klikt u wederom op ‘volgende’.

5. Kies betaling en levering
In het daarop volgende scherm dient u een betaal en verzendwijze te selecteren. U heeft de keuze tussen een verzending in de vorm van een e- ticket of een verzending per post. Ook dient u daar uw email adres in te voeren. Als u alles naar wens heeft geselecteerd klikt u op ‘volgende’.

6. Klantgegevens
Om de kaarten te bestellen hebben wij uw gegevens nodig, daarom vragen we om uw gegevens in het volgende scherm. Dit wordt vertrouwelijk opgeslagen en is alleen voor Ticketpoint bedoeld

7. Extra info
Hier heeft u de mogelijkheid om Ticketpoint Garantie af te sluiten. Indien u gebruik wilt maken van de Ticketpoint Garantie kiest u voor ‘ja’ (anders op ‘nee’) en klikt u op ‘Volgende’.
U controleert uw bestelling en ingevoerde klantgegevens. Als alles klopt klikt u op de button ‘Bevestig’.

8. Betaling
Hier kunt u een keuze maken tussen de betalingsmogelijkheden.

Betaling per iDeal
U kunt gebruik maken van iDeal. Meer informatie over iDeal vindt u op www.ideal.nl.

Betaling per Creditcard
U kunt bij geselecteerde evenementen betalen met Visa, Mastercard en Maestro. Uw creditcards gegevens worden via de SSL-methode versleuteld. Tijdens de betaling wordt gevraagd naar de CVC code. Deze 3-cijferige code vindt u op de achterkant van uw creditcard.

Let op er kan vertraging optreden door de terugkoppeling van de financiële instellingen/banken. Heeft u uw betaling succesvol afgerond en na 24 uur uw opdrachtbevestiging en e-tickets nog niet ontvangen? Gelieve een melding te maken in onze klantenservice, www.ticketpoint.nl/contact.

8. Uw tickets
Wanneer de betaling is afgerond ontvangt u automatisch een bevestigingsmail van uw boeking per email op het door u opgegeven emailadres. Heeft u gekozen voor e-tickets dan kunt u de e-tickets downloaden uit de bevestigingsmail. Heeft u gekozen voor mobiele tickets, dan worden deze zichtbaar in de Ticketmatic app.

Heeft u gekozen voor tickets per post? Dan ontvangt u veelal binnen 7 dagen hardcopy tickets per post op het door u opgegeven adres.
Heeft u gekozen voor VIP-tickets? Afhankelijk van het evenement worden deze ofwel direct ofwel vlak voor de show verstuurd worden.

 

Klantenservice