fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Compascumer Dagen

De Verhalen van het veen en Vincent van Gogh komen tot leven! De Compascumer Dagen zijn 8 speciale dagen en unieke Drentse evenementen. In 2023 nog net iets specialer. Het is dit jaar 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh in Zuidoost-Drenthe woonde en werkte. Hij werd aangetrokken tot het Drentse landschap en de mensen. Hij heeft naast enkele schilderijen en tekeningen die hij hier maakte ook veel brieven aan zijn broer Theo geschreven.

Tijdens de Compascumer Dagen deze zomer kun je dan ook zomaar Vincent van Gogh tegenkomen in het dorp Bargermond! Beleef zelf wat Vincent heeft gezien getekend en wie hij heeft ontmoet tijdens zijn verblijf in Drenthe. Je ziet hem misschien samen met de personen uit één van zijn schilderijen: aardappelloof brandende boertje, eggende boer, oud vrouwtje aan het spinnewiel, werkende vrouwen in het veen, baby in een wiegje bij de open haard, schaftende arbeiders bij de turfschuur of een schaapherder met zijn kudde.

Vincent heeft ze vastgelegd op het doek of beschreven in zijn brieven. Maar wat heeft hij met hun besproken? En wat vonden de mensen van die roodharige schilder die in Amsterdam, Den Haag, Antwerpen, Parijs en Londen was geweest? Wat heeft Vincent niet geschilderd en wat heeft hij niet geschreven? Beleef de wereld van Vincent in het Veenpark.

Het dorp Bargermond en de verhalen van de bewoners komen net als andere jaren tijdens de Compascumer Dagen tot leven. Het is een belevenis voor alle bezoekers van het Veenpark. Bijna 100 mannen, vrouwen en kinderen wonen en werken in een Drentse veenkolonie. Je ervaart hun leven van alle dag en ontmoet bijvoorbeeld de pastoor, kijk je naar een demonstratie van de klompenmaker en geeft de schooljuf les zoals ze dat vroeger deden. Misschien maak je nog een echte veenbrand mee die de kinderen mogen blussen!

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van de Compascumer Dagen.

Deel deze pagina

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie
Veenpark

Adres
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

Hotels

Veenpark

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Klantenservice