Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

De Bestimming

Na het succes van BAUCK! komt de stichting Grut Hermana met het filmisch theaterspektakel De Bestimming, de leadjitter en it famke. Een tijdloos drama rond het geheim van de grote kerkbrand in Minnertsga, die zich afspeelt tegen de achtergrond van de jaren ’50.

Die jaren ’50 kun je herleven vanaf 8 november in Minnertsga tijdens De Bestimming. Hoge hoeden, lange mantels, getailleerde jurken en autoklasiekers. Dit spectaculair filmisch beeld van het locatietheaterproject vormt ook het decor van het trauma van de grote kerkbrand in 1947 in Minnertsga, pas twee jaar na de oorlog, door een ernstige fout van een loodgietersbedrijf.

De rechter wees de Leadjitter niet aan als schuldige, maar zijn baas. Toch krijgt hij de boete, omdat hij bij het uitbreken van de brand de bij wet verboden gewraakte benzinebout in zijn knuist heeft. Hij is berooid en zijn spaargeld in één klap kwijt, zijn vrouw zet hem het huis uit. Zijn kinderen huilen.

En dán keert de Leadjitter terug op de plaats des onheils. In vermomming terug in de kerk, waar hij de architect Andries Baart treft en vertelt het geheim. Het blijkt vloeken in de kerk. De loodgieter wordt de toegang tot de kerk ontzegd. Klaasje Koster, de dienstmeid van de dominee die de kerk schoonhoudt voor de bouwploeg, stuurt hem weg, maar verlinkt hem niet. Maar nadat het nieuwe orgel wordt geplaatst, keert hij dikwijls terug…

De Leadjitter krijgt voet aan de grond bij de goedige dominee Oost. Domineeszoon Gert blijkt een wonderkind, die alles kan spelen wat hij hoort. Zijn zusje Corrie heeft echter een lichte handicap en verschuilt zich het liefst achter een masker. Dominees echtgenote slaat dicht. Ze speelt alleen nog maar de cello, die betoverde klanken voortbrengt.

De climax van de heropening is aanstaande. Alle verhaallijnen komen in de trechter. Iedereen wil op chic. En dan… de nacht vóór die officiële plechtigheid loopt het famke Corrie weg.

Voorstelling

Auteur Sybe Joostema en filmmaker Anne van Slageren verbinden emoties met locatietheater, muziek, zang, spel, beelden van een zwartgeblakerde kerk, een kamer van een de pastorie, het hok van de loodgieter, het spannende Kofjehûs Fan it Ferline. En dat tegen het decor van de jaren ’50.

Under de Toer

Under de Toer. Dat zijn 32 manifestaties tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in één van de meer dan 750 kerken in onze provincie. Under de Toer presenteert 32 bijzondere verhalen, die in één van de kerken zijn geboren. Deze verhalen vormen het vertrekpunt voor manifestaties waarin kunstenaars samenwerken met de gemeenschap. Samen verbeelden ze de mooiste verhalen die het waard zijn opnieuw verteld te worden.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van De Bestimming

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Reserveer nu en maak tot en met 15 juli gebruik van een Early Bird korting.

Locatie

Meinardskerk Minnertsga
Meinardswei 3, 9047 KD Minnertsga NL

Organisatie

Stichting Grut Hermana

Veelgestelde vragen
Contact met ons opnemen
Webshop
Hotels
Under de Toer
Deel deze pagina
Klantenservice