Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

De Stormruiter

Zijn er geen tickets meer beschikbaar voor De Stormruiter? Meld je dan onderaan de pagina aan voor de wachtlijst.

De Stormruiter, hét theaterspektakel van Leeuwarden-Friesland 2018, speelt van 6 september 2018 in WTC Expo Leeuwarden. Onder andere Ellen ten Damme, Jelle de Jong, Annemaaike Bakker én honderd Friese paarden spelen de hoofdrol in deze indrukwekkende en onvergetelijke voorstelling.

De Stormruiter

Dijkgraaf Hauke Haien laat in 1750 een dijk bouwen die het Bildt en de rest van Friesland eeuwenlang moet beschermen tegen het water. Op een schimmelhengst, gekregen van een zigeuner, jaagt hij de dijkwerkers aan. Zijn vrouw Elke gebruikt de schimmel om een nieuw paardenras te fokken, en met succes. Het geluk blijkt echter niet meer aan hun zijde als de bewoners van het Bildt én de natuur zich tegen hen keren.

Naast de genoemde hoofdrolspelers, spelen onder andere ook topacteurs Joop Wittermans, Freark Smink, Lourens van den Akker, Klaasje Postma en Hilbert Dijkstra een belangrijke rol in deze voorstelling. Ook is er een zeer speciale rol weggelegd voor Theatre du Centaure, het vermaarde duo uit Frankrijk. Met  Friese paarden maar ook met twee Lusitano schimmelhengsten zullen zij een groot aandeel verzorgen in de voorstelling. Dit allemaal tegen de achtergrond van een imposant decor dat je het gevoel geeft middenin het Bildtse waddengebied te zitten.

De Stormruiter is een bewerking van  de Duitse klassieker Der Schimmelreiter. Het is door regisseur Jos Thie geschreven in opdracht van Stichting Faderpaard. Het idee komt van Philip Curtis, muzikaal leider van De Stormruiter. Bouke Oldenhof zorgt voor de vertaling naar het Bildts. Het is een taal die namelijk ook voor mensen die níet uit het Bildt (of Friesland) komen prima te verstaan is.

Speciaal arrangement

Wil jij vóór aanvang van de voorstelling alvast in de sfeer komen?  Het is namelijk mogelijk om vooraf een speciaal Bildts diner te nuttigen. Verse producten uit het Bildt zijn omgetoverd tot smaakvolle gerechten. Klik hier voor meer informatie.

Cadeautip

Wil jij iemand verrassen met tickets voor stormruiter? Laat dan tickets bezorgen in de Stormruiter cadeauverpakking!

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor Stormruiter in WTC Expo Leeuwarden

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie
WTC Expo
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden

Rolstoel en begeleiders
Er zijn nog een aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Let op; onder voorbehoud van beschikbaarheid!
Een rolstoelplaats dient in combinatie met een begeleiders plaats geboekt te worden. Hiervoor belt u met Ticketpoint op 0900-9000 8000 (45 ct p/m) vanuit Nederland en +31(0)20 262 2141 vanuit het buitenland.

Parkeerkaarten kunt u reserveren via de onderstaande link:
Parkeerkaart 5 oktober
Parkeerkaart 6 oktober
Parkeerkaart 7 oktober

Veelgestelde vragen
Webshop
Hotels
WTC Expo Leeuwarden
De Stormruiter
Diner bijboeken
Deel deze pagina
Klantenservice