fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Wenstheater speelt: Anne Frank @ Jongerencentrum Tavenu

Op 10, 11 en 12 februari speelt Wenstheater in Jongerencentrum de Tavenu het toneelstuk Anne Frank van Marieke Nijmanting.

Een toneelstuk over het tragische, maar vooral levenslustige en fantasierijke leven van Anne Frank. Veel mensen zullen het verhaal van Anne somber en deprimerend vinden en haar als symbool zien voor de miljoenen anderen die gestorven zijn in de Tweede wereldoorlog. Het verhaal van Anne kent echter ook een andere kant; dat van een levenslustige en fantasierijke tiener. Dit toneelstuk vertelt daarom niet alleen haar levensverhaal maar maakt ook haar innerlijke leven beeldend.

Haar ideeën,dromen en bedenksels komen aan bod. Deze bedenksels zijn vertaald naar gedichten (geschreven door Lara Dumont) die als een rode draad door het stuk heen lopen. Hierdoor wordt het een stuk met meerdere lagen, in lijn met het karakter van Anne zelf, zodat zij op deze manier zo dichtbij mogelijk komt. De schrijfster, Marieke Nijmanting heeft zich met liefde in de wereld van Anne Frank gestort. Ze werd geraakt door haar levensloop en ontroerd door haar kwetsbaarheid en introspectie. Haar innerlijke strijd tussen opstandig en ‘goed ‘ zijn, tussen openhartig en eenzelvig, vond zij ontzettend interessant: “Het is meer dan een tijdsdocument geworden, de verrassing zat ‘m in de kwaliteit van haar schrijven en de kracht van haar verbeelding.

Anne kon haar gevoelens beeldend maken en had moderne denkbeelden waardoor zij vandaag nog steeds aansluiting vindt”. Dit toneelstuk is met liefde tot stand gekomen en de schrijfster hoopt dat de kijkers haar hierdoor net zo dichtbij ervaren als zij dat deed. De jongeren van Wenstheater hebben dit verhaal omarmd en hebben zich de karakters zoveel mogelijk ‘eigen’ gemaakt. Ze werden geraakt door de strubbelingen die de bewoners naast Anne Frank tegenkwamen in het Achterhuis.

Omdat de spelers zelf ook midden in het leven staan en inzagen dat deze bewoners dat ook stonden voelden zij direct een band met hen ontstaan. Bent u toe aan een mooi toneelstuk met inhoud, laat u dan verrassen door de jongeren van Wenstheater. Zij kijken er erg naar uit om u welkom te mogen heten in Jongerencentrum de Tavenu in Waalwijk!

Regie: Wendy de Kok

Aanvang vrijdag 10 februari & zaterdag 11 februari: 20.00 uur

zondag 12 februari: 14.00 uur.

Tickets: €6,30 tot 18 jaar, vanaf 18 jaar €11,30

 

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van het Wenstheater: Anne Frank bij de Tavenu

Deel deze pagina

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie:

Taxandriaweg 13
5142PA Waalwijk
0416-340322

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

De Tavenu

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Klantenservice