fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

In goed sin is de bêste pronk

Kleinschalig muziektheater, eerbetoon aan boerenarbeider Gerben Rypma fan De Ryp, door Ben Brunt (bariton), Saskia Zoet (piano) en Douwe Kootstra (verteller).

‘In goed sin is de bêste pronk’ is een eerbetoon aan boerenarbeider Gerben Rypma fan De Ryp, achter Blauwhuis. Rypma was een kunstzinnig en wijs man. Bijzonder voor zijn tijd. Hij verdient een bijzondere voorstelling op een unieke plek, in de geest van wie hij was en hoe hij leefde.

Componist Feike van Tuinen uit IJlst werd geïnspireerd door de ‘siswizen’ fan Gerben Rypma. Hij maakte er passende melodieën op. Deze op muziek gezette siswizen vormen de basis van de muziektheatervoorstelling ‘In goed sin is de bêste pronk’. Zanger is bariton Ben Brunt, pianiste is Saskia Zoet. Verteller Douwe Kootstra heeft zich verdiept in de dichter en schilder Gerben Rypma. In de voorstelling brengt hij hem voor het publiek tot leven.

De voorstelling vindt plaats op De Ryp, de plaats waar Rypma werd geboren, opgroeide en werkte. In ‘zijn greide’ komt een smûk theater waar het publiek rond melkerstijd één wordt met de omgeving en zich laat onderdompelen in wereld van Gerben Rypma.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van In goed sin is de beste Pronk.

Deel deze pagina

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

De Tempelpleats
De Ryp 9
8658 LL GREONTERP

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Klantenservice