Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

NOORD op de schaal van Richter

Onvoldoende geld voor NOORD op de schaal van Richter

Het theaterspektakel NOORD op de schaal van Richter wordt uitgesteld. De voorstelling zou vanaf maart 2020, 40 keer in een speciaal gebouwde theater hal in Zuidbroek te zien zijn, maar producent Geke Hoogstins laat per brief aan alle betrokken medewerkers weten dat er onvoldoende garantie van beschikbaarheid van financiële middelen zijn om de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

Half oktober was de deadline voor een go/no go wat betreft de theatervoorstelling NOORD. Hoogstins: ‘Helaas hebben we niet voldoende financiële middelen om de voorbereidingskosten te dekken en de voorstelling in maart 2020 uit te voeren. Bij een groots opgezet belevingstheater zoals we dat voor ogen hebben, gaan de kosten nu eenmaal voor de baat uit. Ook de acteurs, creatieve uitwerking m.b.t. de film en composities en schrijver Dick van den Heuvel, kunnen we dus helaas nog geen zekerheid bieden.

Onze ambitie om in 2020 te starten moeten we bijstellen. Er wordt volop gesproken met zowel overheden als bedrijfsleven om de benodigde voorinvestering gedekt te krijgen. Dat het vertrouwen en draagvlak groot is uit de blijvende ondersteuning van de fondsen en partners, zoals de Provincie Groningen, VSB Fonds, RABObank, NDC Mediagroep en vele andere gemeenten en partners in Groningen. Volgens Hoogstins ligt er een prachtig spannend verhaal klaar: ‘ Een verhaal dat Groningen op de kaart zet. En dat willen we niet zomaar in de kast zetten. Daarom gaan we de komende maanden aan het werk om de voorstelling in het voorjaar van 2021 te realiseren’. De kunstenares geeft aan alles in de strijd te gooien om ‘NOORD op de schaal van Richter’ op de planken te krijgen. ‘Groningen verdient dit!’ Het is bewezen dat cultuur een enorme bijdrage levert aan een positief leef- en vestigingsklimaat. Walkyre refereert hierbij aan de ervaringen in Friesland (Stormruiter) en Drenthe (Pauperparadijs) en de eerdere buitengewoon succesvolle voorstellingen van Walkyre.

Walkyre zet in op nog meer fondsen en schenkingen, crowdfunding , samenwerking en nog meer verbinding met en van alle lokale ondernemers zoeken. Mensen die een steentje bij willen dragen kunnen contact opnemen met de organisatie.

Walkyre hoopt nu de voorstelling te realiseren in 2021. De volgende deadline ligt in het voorjaar van 2020. Dan wil Hoogstins zeker weten of het multimediaal theaterspektakel het levenslicht ziet. “Het is erop of eronder”.

Mensen die al tickets voor ‘NOORD op de schaal van Richter’ gekocht hebben, ontvangen hun geld terug.

 

 

Wortelt, groeit en speelt in Groningen

NOORD op de schaal van Richter is een unieke theater- beleving die iedereen op spectaculaire wijze meeneemt in boven- en ondergrondse spanningen! Een 3 dimensionale theatervoorstelling, gepland vanaf 13 maart 2020, 40 voorstellingen, een tribune met 1000 zitplaatsen in een speciaal hiervoor verbouwde theaterhal.

Een boerderij verdwijnt…

De Groningse studente Menke gaat op zoek naar de waarheid en komt terecht in een turbulente wereld vol heftige ontmoetingen met boven- en ondergrondse spanningen.

Liefde in het koolzaadveld…

En voor het prachtige Groninger landschap dat tot leven komt en als decor voor dit bijzondere verhaal, in al zijn facetten, beleefd wordt. De actuele geschiedenis en de intense belevingen zullen een onuitwisbare indruk achterlaten bij het publiek. Een voorstelling om niet snel te vergeten.

• Live muziek, zang en dans

• Spectaculaire effecten en projecties

• 80 meter filmscherm 180°- rondom het publiek

• Noordelijke cast

• Nationaal bekende acteurs en dansers

NOORD op de schaal van Richter is een totaaltheaterproductie die wortelt, groeit en speelt in Groningen. Voorjaar 2020 staan 42 voorstellingen gepland in de toekomstige 3D-Theaterhal Zuidbroek,  een publiekbereik van ruim 40.000 bezoekers uit het hele land. De première is op 13 maart 2020. 

NOORD op de schaal van Richter wordt een voor breed publiek meeslepend spannende theaterbelevenis met humor en tragiek, tegen het decor van onze prachtige provincie én de actuele geschiedenis; de aardbevingen.

Met veel zorg en betrokkenheid van de Groningers zelf wil de organisatie de problematiek hiermee van binnenuit op de kaart zetten, bijdragen aan noodzakelijke verbinding, begrip tussen het getroffen gebied en de rest van Nederland. Constructief, met de kracht en het innovatief vermogen van Groningen. De organisatie wil bijdragen aan het imago van Groningen. NOORD op de schaal van Richter: een productie met diepgang en impact. Doortimmerd ambitieus, artistiek hoogstaand, innovatief en multidisciplinair.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor NOORD op de schaal van Richter in Eurohal Zuidbroek.

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

De Early Bird actie is verlopen op 6 mei 2019.

U kunt ook als particulier een VIP kaart bestellen. Uw avondje uit heeft dan extra allure! Ook leuk als cadeau voor uw partner of relatie.

VIP-kaart € 100,-

  • VIP kaart 1e rang
  • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers,
  • Drie consumpties (fris, bier of wijn)
  • warme en koude hapjes
  • sfeervolle VIP lounge
  • eigen VIP- entree
  • garderobe gratis
  • programmaboekje gratis
Locatie

Eurohal Zuidbroek
Burgemeester Omtaweg 4, 9636 EM Zuidbroek NL

Deze locatie biedt een parkeerruimte voor 500 auto’s. Via de A7/A28 is de hal uitstekend bereikbaar, ook via het openbaar vervoer (bus en trein).

Regie: Geke Hoogstins & Albert Secuur
Composities: Henk Ruiter
Film/video: Roger Muskee
Choreografie: Selmar Jurian

Organisatie: Stichting Walkyre Echo’s

 

Veelgestelde vragen
Contact met ons opnemen
Webshop
Parkeerplek
Taxi
Hotels
Noord op de Schaal van Richter
Deel deze pagina
Klantenservice