fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Op de Terp Almenum

LOCATIETHEATER OVER HARLINGEN IN DE GOUDEN EEUW

4,5 en 6 oktober Grote Kerk Harlingen

In het gemeentemuseum Het Hannemahuis hangt een fascinerende kaart van Harlingen in de Gouden Eeuw. Deze minutieus getekende 3D kaart is in 1610 door de Harlinger cartograaf en bouwmeester Jacob Lous in opdracht van het stadsbestuur getekend. Dwalend over de kaart, door de straten en grachten, over de pleinen, langs havens, pakhuizen en kerken zie je een trotse stad, een vesting aan het Wad, zeehaven en poort naar het Friese achterland, het rijke Amsterdam en de rest van de wereld. Wie woonden er achter die gevels, wat speelde zich hier af? De kaart vormt zowel decor als verhaallijn van deze voorstelling. Harlingers anno 2018 kruipen via de kaart in de huid van hun voorouders. In de haven, op de pleinen en in de kerken vieren die het leven van de Gouden Eeuw. In de overvolle pakhuizen toasten ze op de nieuwe welvaart. Maar intussen klotst het water tegen de stadswallen en trekt de wind aan.

Op de terp Almenum is een multimediale voorstelling. Via monumentale projecties, markante historische personages, geluidseffecten, expressieve zangers en een bulderend orgel komt de historische stad tot leven. Niet alleen veel beelden maar ook geluiden en verhalen voelen verdacht hedendaags aan. De Gouden Eeuw vormt een spiegel voor onze eigen tijd.

Op de terp Almenum wordt gemaakt en gespeeld door inwoners van Harlingen, onder leiding van professionele theatermakers.

Artistieke leiding (regie/concept) – Titia Bouwmeester
Muzikale leiding (compositie en dirigent) – Ben Lammers van Bueren
Dramaturgie/tekst -Bouke Oldenhof
Organist- Eeuwe Zijlstra
Enscenering en beeldanimator – Sofie Doeland

Ticketpoint is het officiële verkooppunt.

Deel deze pagina

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie

Grote Kerk Harlingen
Kerkpad 3
8861 ES Harlingen

Fotobijschrift:

De grafsteen waarop Jacob Lous is afgebeeld, turend over de stad, is een eye-catcher in de Grote Kerk. Zijn perspectief op de stad vormt het vertrekpunt van Op de terp Almenum.

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

Hotels

Grote Kerk Harlingen

Under de Toer

Klantenservice