Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Open Dag Glasfabriek Dongen

Kennismaken met een van de mooiste fabrieken in Brabant!

De glasfabriek in Dongen, onderdeel van Ardagh Group, is een van de grootste producenten van glasverpakkingen voor de drank- en voedingsindustrie in Europa. De glasfabriek opent op 22 september 2018 haar deuren voor alle geïnteresseerden. Kom jij uit de omgeving en/of heb jij affiniteit met de techniek? Mis het niet, de open dag glasfabriek Dongen!

Glas heeft karakter, uitstraling en het geeft een product een imago van kwaliteit. Bovendien zie je van een product in glas exact wat je koopt. En het mooie aan glas is ook dat het volledig recyclebaar is. Al smelt je het honderd keer; de kwaliteit blijft hetzelfde. Alleen al vanwege dat duurzame karakter heeft glas toekomst.

De uitnodiging
We willen graag zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het fascinerende productieproces bij Ardagh. Om die reden maken wij gebruik van 4 tijdsloten waarvoor je jezelf/vrienden/familie/collega’s aan kunt melden (max. 6 personen per aanmelding en er zijn een beperkt aantal plekken per tijdslot). Met het ticket voor een specifiek tijdslot mag je ergens binnen deze tijden binnenlopen, het is dus niet noodzakelijk om op de starttijd aanwezig te zijn.

Zaterdag 22 september 2018
Groep 1 welkom tussen 8.00 – 9.30 uur
Groep 2 welkom tussen 10.00 – 11.30 uur
Groep 3 welkom tussen 12.00 – 13.30 uur
Groep 4 welkom tussen 14.00 – 15.30 uur

Ben jij benieuwd naar hoe glazen flessen en potten worden gemaakt?
Samen met ruim 400 collega’s produceert Ardagh Dongen jaarlijks zo’n 300.000 ton glas, omgerekend zo’n 1,2 miljard flessen en potten. Wij doen dat voor verschillende vooraanstaande merken in de voedsel- en drankenindustrie.

De rondleiding:
Tijdens de rondleiding maak je kennis met ons productieproces; Het productieproces van de glasfabriek in Dongen is enerzijds van een verbluffende eenvoud, maar bij nadere beschouwing toch een stuk gecompliceerder. Grofweg beschreven wordt het glas gesmolten in de oven (1600 graden), vervolgens gesneden en in een mal in de juiste vorm geblazen. -De oven gaat aan en wordt daarna zo’n 15 jaar niet meer uitgezet. Ardagh is een van de weinige bedrijven in de regio waar 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar gewerkt wordt.- Dat geheel wordt daarna via een volautomatische productielijn gekoeld en uiteindelijk verpakt. Dat lijkt eenvoudig, maar als je alleen al weet dat wij van iedere fles of pot 300 punten hebben aangewezen waar fouten kunnen optreden, weet je dat dit toch een stuk ingewikkelder is.
Na afloop van de rondleiding verwelkomen we je graag in onze tijdelijke bar. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje met onze medewerkers napraten of vragen stellen over wat je hebt gezien. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten georganiseerd.

FAQ
Zijn er nog zaken om rekening mee te houden? Ja, leeftijd (vanaf 4 jaar), kleding (dichte schoenen), spullen/tassen, roken. Daarnaast is de productieomgeving binnen Ardagh helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Uiterlijk 5 dagen voor de open dag ontvangt je middels een digitale nieuwsbrief alle informatie omtrent de kledingvoorschriften en parkeerinstructies.

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie
Ardagh Glasfabriek Dongen
De exacte parkeerlocatie ontvangt u uiterlijk 5 dagen voor het evenement in een nieuwsbrief.

Kind – Volwassenen
Reserveert u voor ieder kind (onder de 18 jaar) een speciaal kind-ticket.

Veelgestelde vragen
Webshop
Hotels
Deel deze pagina
Klantenservice