Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Salomon, het Kollumer oproer

SALOMON – HET KOLLUMER OPROER
MUZIEKTHEATER OVER VERLEDEN EN TOEKOMST

Bij dit spetterende openluchtspektakel kom je ogen en oren tekort. Met een combinatie van theater, muziek en film schiet de voorstelling afwisselend heen en weer tussen verleden en toekomst. In de indrukwekkende arena op het Maartensplein van Kollum waan je je het ene moment in het revolutionaire jaar 1797, om het volgende moment weer midden in de moderne tijd te landen. Van Franse soldaten te paard tot een vette cabrio. Van Foekje Dillema tot Lady Gaga. Van Salomon Levy tot Google Maps.

Het stuk is gebaseerd op de opstand van de Oranjegezinde Friezen tegen de Franse Overheersers, in 1797. Bij deze revolutionaire gebeurtenissen vielen vele doden en gewonden onder de bevolking. In de nasleep van het oproer werden beide leiders, Salomon Levy en Jan Binnes, zonder proces onthoofd.

Naast deze historische lijn zijn er actuele thema’s verweven in het stuk: discriminatie, gemeenschapszin, het verwezenlijken van idealen, en ook de huidige #MeToo-discussie. Salomon – Het Kollumer Oproer is een grandioos en multimediaal spektakel, vol muziek van nu en verhalen van toen.

Musical award winnaar Dick van den Heuvel (o.a. Annie M.G. Schmidt en Ramses) schreef een eigentijds en meeslepend scenario, waarin theater, muziek en beeld (op enorme projectieschermen) naadloos in elkaar overlopen. De regie is in handen van regisseurs Steven de Jong en Atsje Lettinga. Met hoofdrollen voor Syb van der Ploeg en Meriyem Manders, naast Piter Wilkens, Johannes Rypma, Carla de Bruine, Thijs Meester en Marcel Smit. Met muziek van De Kast en Hubert Heeringa. In het stuk spelen ook vele mensen uit Kollum en omgeving mee.

De kaartverkoop voor de voorstellingen gaat hard! De zaterdag is uitverkocht, en voor de vrijdag gaat het al om de laatste kaarten. Salomon – Het Kollumer Oproer is een meertalige voorstelling, en goed te volgen door iedereen.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor Salomon, het Kollumer oproer

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Rolstoelplaatsen

Rolstoelplaatsen zijn niet meer telefonisch te boeken. Uitsluitend nog te reserveren via https://www.kollumeroproer.nl/contact/

Locatie

Maartensplein – Kollum
Maartensplein , 9291 CA Kollum NL

Organisatie

Stichting Kollumer Oproer

Veelgestelde vragen
Contact met ons opnemen
Parkeerplek
Taxi
Hotels
Deel deze pagina
Klantenservice