fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Skaad

De locatievoorstelling SKAAD gaat in april-mei 2021 in ‘première’. Pier21 doet er alles aan om dit op een veilige manier voor spelers en bezoekers mogelijk te maken. Momenteel is nog niet zeker hoe alles vorm gaat krijgen, omdat zij uiteraard afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom covid-19 en de geldende maatregelen.

De kans is groot dat er voor een beperkte groep bezoekers per keer gespeeld kan worden, daarom is de kaartverkoop vooreerst gestopt. Mocht de regelgeving het toelaten, dan komen er alsnog kaarten voor SKAAD in de verkoop. Omdat Pier21 iedereen die interesse heeft in de voorstelling een kans wil geven om een kaart te kopen is er een wachtlijst aangemaakt.

Via onderstaande formulier kun je je gegevens achterlaten en kom je op de wachtlijst. Zodra er kaarten beschikbaar zijn ontvang je een mailbericht met een link naar de kaartverkoop. Dankzij dit bericht bent je dan als eerste op de hoogte wanneer er weer kaarten voor SKAAD beschikbaar zijn.

YN IT RAMT FAN 75 JIER BEFRIJING KOMT PIER21 MEI DE LOKAASJEFOARSTELLING `SKAAD’.

De foarstelling fertelt it ferhaal fan in fersetsman út Het Gooi, dy’t by de KP (knokploech)  fan Skearnegoutum terjochte komt. Dêr makket er namme mei spektakulêre aksjes. Nei de oarloch krijt er in protte wurdearring en lof foar syn moed, mar letter stekt der twifel oan syn heldhaftichheid de kop op. Dan giet it mis. Politike druk fan de reagearing, Friezen dy’t har hannen ôflûke fan de `bûtesteander’, ferkearde keuzes fan himsels, der komt in stoartfloed fan ellinde oer him hinne. Fan syn hege fuotstik falt er djip.

SKAAD GIET NET ALLINNE OER DE SKIEDNIS

De foarstelling is ynspirearre op it libben fan Gerard Reeskamp, dy’t sawat de hiele oarloch yn Fryslân is. De makkers nimme lykwols de frijheid ek har ferbylding de romte te jaan. Want SKAAD giet net allinne oer de skiednis, mar ek oer tafal en needlot, ferdrukking en ferset, oer kiezen en moraal. Oer de wikselwurking tusken in karakter en de omstannichheden, oer perspektyf en dat guon dingen net werom te draaien binne.

SKAAD sjocht nei de skiednis mar stelt ek fragen oer hjoeddedei. Hoe sjogge wy no nei it ferline? Hoe wurket it troch yn in lân, yn famylje, op ynternet? En faaks ek wol oer de fraach: wat hiesto dien?

 

IN HET KADER VAN 75 JAAR VRIJHEID KOMT PIER21 MET DE LOCATIEVOORSTELLING SKAAD.

De voorstelling is gebaseerd op het levensverhaal van een verzetsman uit het Gooi. Tijdens de oorlogsjaren heeft hij bij de KP (knokploeg) van Scharnegoutum vele spectaculaire en moedige dingen doet. Direct na de oorlog wordt hij daarvoor geëerd en geprezen maar later ontstaat er twijfel over zijn motieven. En dan gaat het mis en stort alles in. Verkeerde keuzes, toeval en noodlot, Friezen die hun handen aftrekken van de ‘buitenstaander’. Van zijn hoge voetstuk maakt hij een diepe val.

SKAAD GAAT NIET ALLEEN OVER TOEN

De voorstelling is geïnspireerd op het leven van Gerard Reeskamp, de man die bijna de gehele oorlog in Fryslân is, maar de makers nemen de vrijheid om ook hun verbeelding de ruimte te geven. Want SKAAD gaat niet alleen over toen maar ook over nu. SKAAD is een verhaal over toeval en noodlot, over verdrukking en verweer, over keuzes en moraal. Over het samenspel tussen een karakter en de omstandigheden. Over perspectief en over de onomkeerbaarheid van dingen.

SKAAD kijkt naar de geschiedenis maar gaat ook over de problematiek en de keuzes waar we nu mee te maken hebben. Hoe kijken we nu naar dat verleden en hoe werkt het door, in een land, een familie, op internet?

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van SKAAD.

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Locatie
Pleats Pasveer
Pasfeardyk 6, 8631 SK Loënga

In de voorstelling wordt zowel Fries als Nederlands gesproken.

Rolstoelplaatsen
Rolstoelplaatsen zijn telefonisch te koop via 0900 – 9000 8000 (€ 0,60 per minuut).

Veelgestelde vragen
Contact met ons opnemen
Webshop
Parkeerplek
Taxi
Hotels
Organisatie
Deel deze pagina
Klantenservice