Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Theatertour 400 jaar Hortusbuurt en Ebbingekwartier

In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Hortusbuurt|Ebbingekwartier ontstond. Reden genoeg voor vijf theatermakers om hun verhalen over deze bijzondere buurt een podium te geven. Om als bezoeker de wijk echt optimaal te beleven word je rondgeleid door de prachtige locaties die de wijk rijk is. Op iedere locatie (drie per avond) beleef je een andere voorstelling.

Rust

De Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1

Nico van der Wijk brengt een voorstelling naar aanleiding van een geruchtmakende rechtszaak uit 1762-’63. De aan het Nieuwe Kerkhof wonende Focke Offeringa opende ’s nachts verse graven, verkocht de lijken aan de universiteit voor anatomiestudies en het hout van de kisten aan particulieren. In de voorstelling is te zien hoe het met Offeringa afliep.

Wel en Wee

Le petit théâtre, Kolendrift 19

In en om het oude Regulateurshuis spelen Theo de Groot en Gabriëlle Glasbeek (Vrouw Holland) met hun zoon en dochter, die lang woonden op het terrein van de Gasfabriek, een voorstelling geïnspireerd op de geschiedenis van die fabriek en hun eigen belevenissen daar.

Tuinstrijd

RUG Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Grote Kruisstraat 2/1

Theatermaakster Marya Katiç heeft de strijd tussen buurt en universiteit rond de oude Hortustuin uit het begin van deze eeuw verwerkt in een voorstelling. Ze speelt in de voorstelling drie personages: een studente, een actievoerende buurtbewoonster en de bouwmanager van de universiteit.

De Hofmannen 

Kijk in ’t Jathuis, Nieuwe Kijk in t Jatstraat 49

Zeven generaties Hofman hebben vanaf tweede helft 18e eeuw tot heden gewoond en gewerkt in de wijk. Buurtbewoner Beno Hofman kruipt in de huid van drie van zijn voorouders, die als koemelker, touwslagersknecht en behanger in de buurt woonden en werkten. Hij wordt in de voorstelling ter zijde gestaan door zijn dochter Marieke.

Zonder titel 3

Het Paleis, Boterdiep 111 [hoek Bloemsingel]

Theatermakers Rozan Vergeer, Karin Nouken en hun 9 jonge acteurs van theatergezelschap de Steeg gaan de Hortus verkennen. Op zoek naar verhalen van nu en van toen, van wat er is geweest en van wat er is voor in de plaats is gekomen. Wat wordt er gemist, waar is het plekje waar je tot rust komt, welke vogels hoor je zingen, hoe klinkt het lied van een straat.

Welke verhalen dwalen er rond in gasthuizen, steegjes, straatjes en pleinen en waar is het huis van de gedachte muren? We nemen je mee door de Hortus maar dan door de ogen van 9 jongelingen. Een virtuele rondreis in 3 dubbel d maar dan zonder bril.

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van deze theatertour.

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

De Nieuwe Kerk - Groningen

vrijdag 30-10-2020 | 19:00

Vanuit de organisatie hebben we vernomen dat dit evenement is geannuleerd. Kaartkopers worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

De Nieuwe Kerk - Groningen

zaterdag 31-10-2020 | 19:00

Vanuit de organisatie hebben we vernomen dat dit evenement is geannuleerd. Kaartkopers worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Verzamellocatie
De Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
9712 PT Groningen NL

Routes
Iedere avond zijn er 3 routes. Wanneer je tickets koopt, kies je op voorhand de route die je loopt. Iedere route voert langs dezelfde theatervoorstellingen. Meer informatie over de exacte routes vindt je op onze kennisbank.

Veelgestelde vragen
Contact met ons opnemen
Webshop
Taxi
Organisatie
Deel deze pagina
Klantenservice