fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint, al 20 jaar het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Vincent van Gogh by Night

Toen Vincent van Gogh in 1883 in Zuidoost-Drenthe aankwam was het ‘s avonds vroeg donker. Maar hij had een goede kamer bij logement Scholte in Veenoord, waar hij logeerde. Tijdens de avonden kon Vincent werken aan zijn schilderijen en schreef hij brieven aan zijn broer Theo in Parijs, waarin hij schetsen maakte van de werken waar hij mee bezig was.

Wij gaan in het Veenpark terug naar het herfstseizoen van 1883, samen met jou en Vincent van Gogh.
Je stapt op het station in het Veenpark in de veentrein en gaat op theatraal avond-tuur door de Turfgraverij. Het reisschema van de trein heeft drie opstaptijden. Dus je kunt kiezen wanneer je mee wilt rijden: 20.00 uur, 20.45 uur of 21.30 uur. Vincent van Gogh is jouw gastheer aan boord van de trein. Onderweg stopt de trein een aantal keren en dan beleef je een aantal levende theatrale versies van de Drentse werken van Vincent, waarbij hij natuurlijk zelf zijn verhaal vertelt.
De treinrit eindigt niet op het station, maar op een bijzondere locatie stap je uit. Voor een hoogveenwand krijg je een speciaal ontwikkelde videoprojectie te zien. In 1883 wilden de Drenten niet model staan voor Van Gogh en dat was lastig voor hem, want hij wilde beter mensen leren tekenen. In de videoprojectie zie je werken en brieven van Gogh samen met levende beelden van veenarbeiders uit de beginjaren van 1900. Wij hebben de Drenten wel zover gekregen om voor ons model te staan in de film. Geluidsopnamen waren er toen nog niet. Daarom gaan wij jou het verhaal bij de beelden vertellen. En daarvoor hebben we een speciale spreker: Nelleke Vedelaar, oud-Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Drenthe.
Na de videoprojectie loop je door naar ‘De Fabriek’, een voormalige aardappelmeelfabriek, waar een korte theatrale voorstelling met Vincent op je wacht. De Emmense popzanger Justin Ripassa zal daar een aantal speciale songs laten horen die hij ontwikkelde over Vincent van Gogh in Drenthe.

Het weer tegen het eind van september zal ’s avonds koeler zijn, dus kleed je zeker goed aan. En trek schoenen aan waarop je gemakkelijk kunt staan en lopen. Het zijn geen lange afstanden die je loopt, maar goed schoeisel is wel zo lekker.
Wat ook lekker is – en zeker als het wat kouder wordt – is een proeverij die je onderweg krijgt. Bij het instappen van de trein krijg je een warm Vincent-voorgerecht. Bij de videoprojectie een lekkere warme soep. En in de Fabriek een warme Vincent-afsluiter. Twee drankjes horen er ook bij.

Dus tijdens een kleine twee uur kun je genieten van het oorspronkelijke landschap waarvoor Vincent naar Drenthe kwam, van mini-theatervoorstellingen, van een videoverhaal, muziek van Justin Ripassa en een heerlijke Vincent-proeverij met drankjes. Een éénmalige gebeurtenis, die je niet wilt missen!
In de trein kunnen we jou en ongeveer 60 anderen meenemen. En het treintje rijdt maar zes keer. Dus wees op tijd met boeken! En mis de trein niet!

Ticketpoint is het officiële verkooppunt voor tickets van Vincent van Gogh by Night.

Deel deze pagina

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Let op: de aanvangstijd is hetzelfde als de vertrektijd van de trein.
Zorg ervoor dat je minimaal een half uur eerder aanwezig bent om te voorkomen dat je de trein mist.

Locatie 
Veenpark

Adres
Berkenrode 4,
7884 TR Barger-Compascuum

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

Hotels

Van gogh by Night

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Klantenservice