fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Wat Soesto

Wat Soesto!, een voorstelling van Freark Smink, is een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden.

`Ik bin in boeresoan. Myn pake wie boer, myn heit wie boer en ik bin it. Dêr bin ik grutsk op. Niks mear, niks minder. Ik ha wolris lêzen dat je as bern je eigen âlders útsykje. As dat sa is, dan ha ik raar yn ’e war west. Myn mem is okee. Dy besiket altyd te skipperjen en hat in hekel oan rúzje.  Mei myn heit is dat oars,’ neffens Frans yn `Wat soesto!’.

Frans, de hoofdpersoon uit `Wat soesto!’ kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongen languit in het gras kon liggen en naar de vogels luisterde. Wat was hij trots dat hij een boerenzoon was! Onder de strenge hand van zijn vader leerde Frans zelf boer te worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk, al hoezeer zijn moeder hem probeerde te beschermen. Later als zelfstandig boer krijgt Frans te maken met eisen vanuit de overheid en druk vanuit de maatschappij. De ene maatregel na de andere discussie, je zou je gaan schamen dat je veehouder bent. Terwijl zijn moeder op de achtergrond onverstoorbaar haar eigen leven leidt, maakt Frans de balans op. Op de keper beschouwd heeft hij geen perspectief, maar ophouden is evenmin een optie. Wat zou hij dan moeten doen met zijn tijd? Waarom zegt de maatschappij niet duidelijker wat zij van de boeren verwachten, zodat hij eindelijk weer trots kan zijn dat hij boer is?

Onder de regie van Jos Thie speelt Freark Smink zelf de boer en Klaasje Postma zijn moeder. Na ‘De Emigrant’, ‘Feteranen’ en ‘It wie op in Simmerjûn’ is hiermee opnieuw een bijzondere voorstelling van Pier21 die door de provincie gaat reizen!

Er zijn per locatie een beperkt aantal kaarten beschikbaar zodat de 1,5 meter maatregel gehanteerd kan worden. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM gevolgd. Ook worden steeds de laatste ontwikkelingen in de gaten gehouden om te allen tijde te kunnen voldoen aan de instructies van het RIVM.

Tekst: Freark Smink
Spel: Freark Smink en Klaasje Postma
Taal: Frysk
Regie: Jos Thie
Productie: Pier21
Fotografie: Jan Bensliman
Vormgeving: Okkinga Communicatie

Ticketpoint is het officiele verkooppunt voor tickets van Wat Soesto!

Deel deze pagina

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Marnetheater Bolsward

donderdag 29-09-2022 | 20:00

€ 23,50 | Entree + Consumptie

Prijzen zijn inclusief servicekosten per ticket.

2022-09-29 20:00:00 2022-09-29 21:30:00 Europe/Amsterdam Wat Soesto Marnetheater Bolsward

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Social Distance
Op locatie wordt rekening gehouden met de Corona-maatregelen. Volg de adviezen op locatie goed op. Bij ziekte of gezondheidsklachten verzoeken we je thuis te blijven.

Veelgestelde vragen

Contact met ons opnemen

Webshop

Taxi

Hotels

Organisatie Pier 21

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

Klantenservice