Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

WK IJsspeedway

Het WK IJsspeedway vindt in 2019 voor de derde keer plaats in IJsstadion Thialf in Heerenveen. Na het succesvolle tweede wereldkampioenschap in het voorjaar van 2018, keren de coureurs op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 met veel plezier terug in de Friese schaatstempel. Op vrijdagavond wordt opnieuw gestreden om de Roelof Thijs Bokaal, op zaterdag en zondag nemen de internationale topcoureurs bezit van het ijs om de prijzen te verdelen tijdens de WK Finale.

Wat is ijsspeedway?

IJsspeedway is een nogal bijzondere, maar vooral een spectaculaire sport. Een sport die daarom met recht tot de extreme sporten gerekend mag worden.

Het idee is heel simpel, maar spectaculair! Motorcoureurs -voornamelijk komende uit Europa en Rusland- racen keihard tegen elkaar op een 400m ijsbaan. Dit is dezelfde baan waar anders de schaatswedstrijden op verreden worden. Met alleen tijdens het kampioenschap met een hek rondom en een beschermende laag strobalen.

De races worden verreden in zogenaamde heats van 4 ronden. In elke heat starten 4 coureurs. De eerste krijgt 3 punten, de tweede 2, de derde 1 en de vierde krijgt geen punten. Er worden meerdere heats verreden middels een speciaal systeem. Degene die aan het einde van dat systeem de meeste punten heeft verzameld is de winnaar.

Om niet weg te glijden zitten er spikes van 28 millimeter lang in de motorbanden. Zo’n 160 in de voorband en zo’n 200 in de achterband. Dit zorgt ervoor dat de coureurs, anders dan bij ‘gewone’ speedway, enorm plat door de bocht kunnen gaan. Zó plat dat het stuur zelfs het ijs raakt. Logisch dat ze daarom speciale knie- en voetbeschermers gebruiken.

De coureurs bereiken op hun spectaculaire motoren, overigens zonder rem(!), snelheden van maar liefst 120 km/u!

Tijdschema
ROELOF THIJS BOKAAL 2019
Donderdag28 maart19.00 uurTraining Roelof Thijs Bokaal
Vrijdag29 maart18.30 uurRaces Roelof Thijs Bokaal (incl. rijderspresentatie)
WK-FINALE 2019
Vrijdag29 maart9.00 uurTraining WK-finales
Zaterdag30 maart18.30 uur Races WK-finale (incl. rijderspresentatie)
Zondag 31 maart13.30 uur Races WK-finale (incl. rijderspresentatie)

Klik hier voor meer informatie

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor het WK IJsspeedway in Thialf Heerenveen

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Wij informeren je via e-mail zodra er nieuwe info bekend is. Schrijf je nu snel in en mis nooit meer een evenement!

LET OP: voor zitplaatsen geldt geen kindertarief; het kindertarief voor staanplaatsen geldt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Organisatie:
Stichting IJsspeedway Assen

Locatie:
Thialf
Pim Mulierlaan 1
8443 DA Heerenveen

Veelgestelde vragen
Parkeerplek
Taxi
Hotels
NS trein-dagretour
WK IJsspeedway
Deel deze pagina
Klantenservice