Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

WK IJsspeedway

Schrijf je in voor de wachtlijst en krijg als eerste te horen wanneer de verkoop voor 2018 begint!

Het WK IJsspeedway vindt maar liefst drie dagen plaats in het vernieuwde en overdekte Thialf Heerenveen en de data voor 2018 is al bekend! Dit jaar vindt dit spectaculaire evenement plaats op vrijdag 6 april, zaterdag 7 april en zondag 8 april.

Wat is ijsspeedway?

IJsspeedway is een nogal bijzondere, maar vooral een spectaculaire sport. Een sport die daarom met recht tot de extreme sporten gerekend mag worden.

Het idee is heel simpel, maar spectaculair! Motorcoureurs -voornamelijk komende uit Europa en Rusland- racen keihard tegen elkaar op een 400m ijsbaan. Dit is dezelfde baan waar anders de schaatswedstrijden op verreden worden. Met alleen tijdens het kampioenschap met een hek rondom en een beschermende laag strobalen.

De races worden verreden in zogenaamde heats van 4 ronden. In elke heat starten 4 coureurs. De eerste krijgt 3 punten, de tweede 2, de derde 1 en de vierde krijgt geen punten. Er worden meerdere heats verreden middels een speciaal systeem. Degene die aan het einde van dat systeem de meeste punten heeft verzameld is de winnaar.

Om niet weg te glijden zitten er spikes van 28 millimeter lang in de motorbanden. Zo’n 160 in de voorband en zo’n 200 in de achterband. Dit zorgt ervoor dat de coureurs, anders dan bij ‘gewone’ speedway, enorm plat door de bocht kunnen gaan. Zó plat dat het stuur zelfs het ijs raakt. Logisch dat ze daarom speciale knie- en voetbeschermers gebruiken.

De coureurs bereiken op hun spectaculaire motoren, overigens zonder rem(!), snelheden van maar liefst 120 km/u!

Bestel nu snel je tickets! 

Koop meteen je ticketsselecteer de juiste datum

Ticket Alert

Informeer mij als er tickets beschikbaar zijn.

Organisatie:
Stichting IJsspeedway Assen

Locatie:
Thialf
Pim Mulierlaan 1
8443 DA Heerenveen

Hotels
Webshop
Deel deze pagina
Klantenservice