fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Kabinet lanceert garantiefonds voor evenementen

Banner garantiefonds

Kunnen we komende zomer weer dansen op een festival of genieten van een popconcert? Het kabinet heeft een garantiefonds van 300 miljoen euro voor de evenementenbranche gepresenteerd. Het idee is dat er voor de zomer weer evenementen kunnen worden gepland. Mochten die niet doorgaan, dan betaalt de overheid de gemaakte kosten.

“Als het vaccineren volgens de planning verloopt, zou er na 1 juli al het een en ander moeten kunnen plaatsvinden. Maar een evenement organiseer je niet in een dag, daar heb je wat voorbereidingstijd voor nodig”, vertelt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen aan EditieNL. Het garantiefonds is er om organisatoren te motiveren om de plannen ondanks de risico’s toch door te zetten. “Het is heel risicovol om nu al te beginnen, want je weet nog niet of het door kan gaan en met welke beperkingen. Maar het zou fantastisch zijn als we deze zomer weer op een evenement kunnen staan. Zowel economisch als sociaal is dat heel wenselijk. Daarom willen we dat als overheid stimuleren.”

Om erachter te komen of en op welke manier er veilig gefeest kan worden is de evenementensector in samenwerking met de overheid een initiatief gestart: een serie proefevenementen waaruit duidelijk moet worden of er weer op een veilige manier publieksevenementen kunnen plaatsvinden. Deze week werd duidelijk dat de eerste evenementen half februari mogen plaatsvinden. Dat zijn een theatervoorstelling, een zakelijk congres, een popconcert, een dancefeest en een voetbalwedstrijd.

Klantenservice