fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Oplossing voor tribune-bezetting en seizoenkaarten sportclubs

Veel sportclubs worstelen met de tribune-bezetting voor het nieuwe seizoen. Kunnen alle seizoenkaarthouders alle wedstrijden bezoeken? Is er daarnaast nog ruimte voor losse wedstrijdverkoop? Of heb je als club dusdanig veel seizoenkaarthouders dat niet iedereen alle wedstrijden kan bezoeken?

In dat laatste geval sta je als club voor de lastige keuze om een goed proces op te tuigen wat enerzijds goed uit te leggen is naar je trouwe fans, en anderzijds voor de club nog het meest financieel gunstige scenario kan zijn.

Ticketpoint helpt je sportclub hier graag in mee. Indien je voldoende ruimte hebt voor al je seizoenkaarthouders kunnen wij via onze Social Distance verkoopmodule (Lees hier meer daarover) ervoor zorgen dat al jou supporters op een veilige afstand van elkaar de wedstrijden kunnen bezoeken. Verkeer je als club in de luxe situatie dat je niet alle seizoenkaarthouders alle wedstrijden kunt laten bezoeken, dan hebben we hiervoor 2 oplossingen ontwikkeld:

1. Seizoenkaarthouders kunnen met een unieke persoonlijke voucher voor diverse wedstrijden een stoel “claimen”. Hieraan kun je als club zelf restricties geven. Laat je seizoenkaarthouders bijvoorbeeld een stoel reserveren in 6 van de eerste 9 wedstrijden. Zo kan een seizoenkaarthouder toch nog een groot deel van het seizoen bijwonen.

2. Een andere optie is om je seizoenkaarthouders te verdelen in 2 “poules”. Laat de helft van je seizoenkaarthouders Game 1, 3, 5, 7 bezoeken, en de andere helft van je seizoenkaarthouders Game 2, 4, 6, 8. Hiervoor kunnen we een speciale seizoenkaart digitaal naar je vaste fans toesturen die enkel geldig is zolang de COVID-19 maatregelen van kracht zijn. Zodra de maatregelen het toelaten kan de oorspronkelijke seizoenkaart weer gebruikt worden.

3. Voor de thuisblijvers bieden we uiteraard ook een optie. Heb je eraan gedacht dat je de wedstrijden ook via een livestream kunt uitzenden? Laat de seizoenkaarthouders die de wedstrijden niet kunnen bezoeken gratis toegang krijgen tot de livestream. Fans zonder seizoenkaart kun je laten betalen voor een livestream. Lees hier meer over livestreams.

Klantenservice