fbpx

Welkom bij Ticketpoint

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor concerten, (sport)evenementen, festivals en theatervoorstellingen.

Tests van start om stapsgewijs toe te werken naar rendale events

Banner testevents

In het Utrechtse Beatrixtheater vindt op maandag 15 februari een corona-testevenement plaats cabaretier Guido Weijers een optreden verzorgt voor vijfhonderd bezoekers. Dit optreden zou al in januari plaatsvinden, maar werd vanwege de opkomst van de Britse variant van het coronavirus uitgesteld door het kabinet. Tijdens het testevenement worden in totaal 500 bezoekers toegelaten. Deze groep wordt onderverdeeld in drie kleinere ‘bubbels’ van 250, 200 en 50 mensen. Zij moeten 48 uur voor het evenement een PCR-test ondergaan, met een negatief testresultaat.

De komende testevenementen zijn bedoeld om toe te werken naar veilige en verantwoorden evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. Voordat theaters, bioscopen en concertzalen hun deuren moesten sluiten, mochten zij slechts maximaal dertig bezoekers ontvangen. Naast de theater en live entertainment testevenementen worden ook met twee voetbalwedstrijden en een zakelijk congres georganiseerd.

Het is een nieuwe stap voorwaarts in de voorbereidingen naar een situatie waarin door organisatoren weer evenementen georganiseerd mogen gaan worden. Het vergroten van de bezoekerscapaciteit hierbij van groot belang om stapsgewijs toe te werken naar rendale evenementen, bijeenkomsten en wedstrijden.

Klantenservice